Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) Αγροχημεία − Εφαρμογές στη Ζωική και Φυτική Παραγωγή/ Φαρμακευτικά Φυτά (MSc. in Agrochemistry- applications in plant and animal production/ Pharmaceutical Plants) πραγματοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας του Τμήματος Χημείας τουΠανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Τμήματος ΒιολογικώνΕφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και του Τμήματος Τεχνολογων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου.

Το ΔΠΜΣ έχει ως αντικείμενο την παροχή εκπαίδευσης μεταπτυχιακού επιπέδου στην Αγροχημεία και τις Βιολογικές καλλιέργειες, έτσι ώστε οι πτυχιούχοι του προγράμματος να αποκτήσουν ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο, εμπειρία και τεχνογνωσία για την υιοθέτηση βέλτιστων λύσεων και εφαρμογών στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος σπουδών είναι οι εξής:

  • Παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακών σπουδών
  • Παροχή γνώσης στις σύγχρονες εξελίξεις της αγροχημείας και των βιολογικών καλλιεργειών
  • Ανάπτυξη τεχνικών και μεθοδολογιών καλλιεργειών φιλικών προς το περιβάλλον
  • Εφαρμογή βιολογικών μεθοδολογιών για την παραγωγή φυτικών και ζωικών προϊόντων υψηλής ποιότητας ιδιαίτερα από την άποψη της επιβάρυνσης τους με τοξικές και επιβλαβείς ουσίες.
  • Δημιουργία επιστημόνων με τις απαιτούμενες δεξιότητες για επιτυχή σταδιοδρομία στον ιδιωτικό, δημόσιο και ακαδημαϊκό τομέα
  • Προετοιμασία για μεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικού επιπέδου.

Περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.