Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο η 4η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου, Ελιάς, η οποία για πρώτη φορά «ταξίδεψε» στην Αθήνα. Το Ζάππειο κατακλύστηκε από γεύσεις και αρώματα της Άρτας, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδο και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ενημερωτική ημερίδα από εξειδικευμένους επιστήμονες του πρωτογενούς τομέα, καθώς και γνωριμία του κοινού της Αθήνας με τοπικές συνταγές της Άρτας, που είναι βασισμένες στα προϊόντα στα οποία είναι αφιερωμένη η γιορτή.

171124 zappeio 

Στην ενημερωτική ημερίδα μίλησαν οι: Ελένη Τσαντίλη, Καθηγήτρια Εργαστηρίου Δενδροκομίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές εξέλιξης δενδρωδών καλλιεργειών και προϊόντων τους στην Ήπειρο», Δημήτριος Μπιλάλης, Καθηγητής Βιολογικής Γεωργίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Καινοτόμες καλλιέργειες στην αγροτική παραγωγή της Άρτας», Γιώργος Μάνος, Καθηγητής Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Ηπείρου και Ιωάννης Τσιρογιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Ηπείρου με θέμα «Το περιβόλι της Ηπείρου: Η εξέλιξη των καλλιεργειών στον κάμπο της Άρτας» και Ευάγγελος Νταλής, Πρόεδρος Ομάδας Παραγωγών «Άραχθος», «Οργάνωση παραγωγών, ως μοχλός ανάπτυξης των προϊόντων της Άρτας». 

Η παρουσίαση του ΤΕΙ Ηπείρου είναι διαθέσιμη εδώ.

Την εκδήλωση υποστήριξαν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και πολλές εταιρείες της Άρτας που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατορφικό κλάδο: «ΚΟΛΙΟΣ ΑΒΕΕ», «Philippos Flavors», «ΚΑΡΑΛΗΣ», «Γείτονας», «Πτηνοτροφικός Άρτας», «ΑΣΕΑ ΑΡΤΑΣ», «Αγορά Κρεάτων ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ», Βιομηχανία Γάλακτος «ΜΠΑΦΑΣ», Ποτοποιία «ΓΑΤΣΙΟΣ», Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής «ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ», Lamda Quality Foods, «ΒΙΟΚΗΠ ΑΕ», Οινοποιεία Λαμπράκη «Από κούνια», Συνεταιρισμός Παραγωγής και Εμπορίας Ακτινιδίων «ΑΡΑΧΘΟΣ».