Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Καλοκαίρι στην Άρτα;

Καλοκαίρι στην Άρτα; 10 Ιουν 2012 11:05 #141

 • itsirog
 • itsirog's Avatar
 • OFFLINE
 • Administrator
 • Posts: 151
Για όσους μείνουν στην Άρτα υπάρχουν πράγματα να κάνουν π.χ. rafting στο Άραχθο (τώρα που η στάθμη είναι χαμηλά και όλοι μπορούν, googlarete σχετικό θέμα και θα βρείτε πολλούς που δραστηριοποιούνται σε αυτό, συνδυάστε το με Συρράκο, Μοναστήρι Κηπίνας, Γέφυρα Πλάκας κλπ), οικοτουριστικές δραστηριότητες στον Αμβρακικό π.χ. birdwatching (δεν κάνω πλάκα, δείτε το: viewsofgreece.gr/travel/?p=100), βόλτες με άλογα στο Άραχθο (στη Σκούπα στον boem Βασίλη: 6946241007), μπάνιο στο Μενίδι (10km από την πόλη και με σύνδεση με λεωφορείο, www.menidi.gr/), βόλτες στα αξιοθέατα του νομού (www.peartas.gov.gr/index.php?option=com_...ction&id=6&Itemid=24), θέατρο και άλλα πολιτιστικά δρώμενα στο Κάστρο (δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο: www.arta.gr/index.html), πανηγύρια (έχουν και αυτά την πλάκα τους) και για να μην ξεχνιώμαστε καλό ψάρι σε πολλές ταβέρνες.

Ακόμη ιδιαίτερα αξιόλογο είναι το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Άρτας (www.artasmuseum.gr/), ενώ σίγουρα αξίζει η επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της Πρέβεζας αλλά και σε αυτό των Ιωαννίνων.

Και σε κάθε περίπτωση αν δεν είστε και τόσο δραστήριοι, αρκεί να έχετε φαντασία και όλο και κάτι θα βρεθεί.

pisina.jpg
Last Edit: 02 Ιουν 2013 15:02 by itsirog.
The administrator has disabled public write access.

Απ:Άρτα, Καλοκαίρι 2012 26 Ιουλ 2012 13:25 #153

 • itsirog
 • itsirog's Avatar
 • OFFLINE
 • Administrator
 • Posts: 151
Για όλους όσους εξακολουθούν να μην κάνουν διακοπές στην Άρτα: diakopes.in.gr/the-experts-way-blog/article/?aid=208337
The administrator has disabled public write access.

Απ:Άρτα, Καλοκαίρι 2012 02 Ιουν 2013 15:04 #237

 • itsirog
 • itsirog's Avatar
 • OFFLINE
 • Administrator
 • Posts: 151
Θερινό Σχολείο Τζουμέρκων: «Οικολογία, τουρισμός και ανάπτυξη»

Το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου και το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων διοργανώνουν Θερινό Σχολείο με θέμα: «Οικολογία, Τουρισμός και Ανάπτυξη».

Οι εργασίες του ΘΕ.Σ.Τ. θα πραγματοποιηθούν: 27 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2013, η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται έως 30 Ιουνίου και η τελική αξιολόγηση των αιτήσεων στις 10 Ιουλίου.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις, τα μαθήματα, καθώς και η διαμονή/φιλοξενία των φοιτητών και των διδασκόντων θα πραγματοποιηθούν στο Δασικό Χωριό «Κέδρος» στον Καταρράκτη Άρτας(Τζουμέρκα).

Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και σε τελειόφοιτους προπτυχιακούς φοιτητές από τον ευρύτερο χώρο των κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών. Ανώτατος Αριθμός: 20 άτομα.

Το κόστος Συμμετοχής ορίζεται στο ποσό των 60 ευρώ.
Περιλαμβάνονται:
α. Παρακολούθηση/Συμμετοχή στο σύνολο των Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων
β. Διαμονή: δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια
γ. Διατροφή: Πρωινό και Γεύμα
δ. Μετακινήσεις για τις Ασκήσεις Επιτόπιας Έρευνας
ΔΕΝ περιλαμβάνονται τα έξοδα μετακίνησης των συμμετεχόντων από/προς το Δασικό Χωριό.

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης θα χορηγηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες στο Θερινό Σχολείο. Απαραίτητες Προϋποθέσεις:
α. Παρακολούθηση των μαθημάτων σε ποσοστό 100%
β. Συμμετοχή στο σύνολο των Δραστηριοτήτων και των Ασκήσεων Επιτόπιας Έρευνας του Θ.Ε.Σ.Τ.
γ. Η επίδοση των βεβαιώσεων θα πραγματοποιηθεί μετά την αποστολή των εργασιών και των ερευνητικών ημερολογίων.

Μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, αλλά και σημαντικού ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος είναι τα Τζουμέρκα.

Η γεωγραφική τους θέση, ως φυσικό σύνορο μεταξύ Ηπείρου και Θεσσαλίας, καθώς και τα τοπικά ιστορικά και κοινωνικά συμφραζόμενα συγκροτούν μια οικιστική και πολιτισμική ενότητα, εντός της οποίας λαμβάνουν χώρα αξιοπρόσεκτα οικολογικά, οικονομικά, κοινωνικά, και πολιτισμικά φαινόμενα.

Ειδικά, σήμερα νεοεμφανιζόμενοι παράγοντες επηρεάζουν και αλληλεπιδρούν άμεσα με τις τοπικές κοινωνίες, με αποτέλεσμα τα παραπάνω φαινόμενα να αποκτούν έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα.

Τα Τζουμέρκα αποτελούν έναν προνομιακό χώρο για την εξέταση και τη μελέτη της σχέση τουρισμού του τόπου και του πολιτισμού. Ως εκ τούτου, οι δραστηριότητες του Θερινού Σχολείου θα εστιάσουν στην διερεύνηση της σχέσης του ανερχόμενου τουριστικού φαινομένου με τις τοπικές κοινωνίες και τους πολιτισμούς στη συγκεκριμένη περιοχή.

Επίσης, στο πλαίσιο του Θ.Ε.Σ.Τ. θα αναλυθούν και θα συζητηθούν οι ιδιαίτερες των διαδικασίες μέσα από τις οποίες οι τοπικές κοινωνίες αντιλαμβάνονται και διαχειρίζονται το φυσικό και το πολιτισμικό περιβάλλον ως τουριστικό «προϊόν».

Υποβολή Αιτήσεων: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φωτό από το δασικό χωριό, και περισσότερα στο: www.guesthousekedros.gr/index.php

Kedros.jpgΠηγή: pamepreveza.gr
Last Edit: 02 Ιουν 2013 15:05 by itsirog.
The administrator has disabled public write access.

Απ:Άρτα, Καλοκαίρι 2012 07 Ιουν 2013 22:24 #240

 • itsirog
 • itsirog's Avatar
 • OFFLINE
 • Administrator
 • Posts: 151
POTAMI ART FESTIVAL, 27-30 June 2013, Arta

Δείτε περισσότερα στο: www.facebook.com/PotamiArtFestival/app_159146094179895
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.084 seconds