14Τον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή, απένειμε ομόφωνα η Σύγκλητος του ΤΕΙ Ηπείρου, στον αποχωρήσαντα, λόγω συνταξιοδότησης, κ. Σωτήριο Κανδρέλη, Καθηγητή του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων, συνεκτιμώντας το έργο και την προσφορά του στο ΤΕΙ Ηπείρου.

Ο Καθηγητής κ. Κανδρέλης είναι Δασολόγος, απόφοιτος της Γεωπονικής και Δασολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα δασολιβαδοπονίας στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, και διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο γνωστικό αντικείμενο της Λιβαδικής Οικολογίας.

Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του πορεία στο ΤΕΙ Ηπείρου τον Αύγουστο του 1996, όταν εκλέχθηκε σε θέση καθηγητή του Τμήματος Ζωϊκής Παραγωγής της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, όπου οργάνωσε το Εργαστήριο Τεχνολογίας Λιβαδοπονικών Συστημάτων και Οικολογίας και το Εργαστήριο Διατροφή Αγροτικών Ζώων. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα άπτονται θεμάτων της γενικής οικολογίας, με έμφαση στα οικοσυστήματα και την οικολογία των πληθυσμών, καθώς και θεμάτων που αφορούν τα κτηνοτροφικά φυτά και τη διαχείριση και βελτίωση των λιβαδιών.

Διετέλεσε Διευθυντής του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) Ηπείρου και Ιονίων Νήσων από τον Ιούλιο του 2003.

Στο ΤΕΙ Ηπείρου, κατέλαβε πολλές διευθυντικές θέσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του και υπήρξε Πρόεδρος του Ιδρύματος από 1-9-2002 έως 31-8-2005.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.